Колкото по-качествено е предоставеното изображение, толкова по-добре ще изглежда напечатаният продукт.

За най-добри резултати е необходимо изображението да е 200 – 300dpi в реален размер за печат (напр. 30/20см за А4, 30/40см за А3) с прозрачен фон. Ако ползвате изображения от Google е най-добре да му зададете от инструменти да показва само големи изображения.

Ако Вашият случай изисква премахване на фон, моля напишете в коментар. При някои изображения е необходимо допълнително заплащане за премахване на фон. В такъв случай, ше се свържем с Вас!

Важно: При предоставянето на файл, който не отговаря на изискванията, не поемаме отговорност за качесвтеното отпечатване на крайния продукт.

За професионалисти:

Предоставените файлове е необходимо да са в RGB профил, но принтерът използва CMYK мастила, поради, което е добре да прегледате как би изглеждал файлът в CMYK профил. При определени цветове се получава леко разминаване в яркоста и контраста между двата профила.

В случаите, когато клиента upload-ва собствена картинка за печат е хубаво да се вземат под внимание следните напътствия:

В най-добрия случай картинката трябва да е 1654px x 2339px за А4 формат (29,7 cm x 21 cm). Резолюцията на печат е 78,74px/cm. Тъй като Google показва размерите на изображението в Pixels (px), а принтерът работи в cm., лесно и бързо може да пресметнете реалните размери на изображението като разделите размерите му в px на Резолюцията на печат и получавате точния размер в сантиметри.

Например:
картинка с размери 1300px х 900px
1300/78,74 и 900/78,74 = 16,5 см и 11,4 см.,това са реалните размери на картинката.

В зависимост от картинката, може да се увеличава в определени граници, без особено голяма загуба в качеството. Например ако е рисунка без малки детайли – може да се увеличи много, НО ако е снимка възможността за увеличение е много по-малка.

Стандартните формати са:
jpg/jpeg – форматът е добър за печат, но не подържа прозрачност, т.е. ще има фон около изображението;
png – поддържа прозрачност, т.е. няма да има фон около изображението и ще се отпечата само то;

Специфични формати:
(ако сте дизайнер или имате понятие от работа с изображения)
eps, ai, pdf – векторни формати, подходящи както за печат, така и за рязане на плотер (фолио);
psd, tif – растерни формати, подходящи за печат;

Често се случва да имате идея за щампа на тениска, но да не можете да я изобразите по подходящ начин.

В такива случаи ние можем изцяло или на базата на предоставени от Вас материали да направим изображението, което желаете.

В кои случаи се заплаща за проект?

Имате само идея и ние трябва изцяло да направим изображението разполагате с изображение, което изисква допълнителна обработка (извън стандартната обработка), за да стане подходящо за печат трябва да се направи изображение комбинация от различни предоставено от Вас картинки, когато е необходимо да изработим повече от 1 проект за 1 поръчка.

Цената на проекта зависи от сложността му и времето необходимо за изработване, ето защо е най-добре да се свържете с нас преди поръчка и да Ви изготвим индивидуална цена.