Политика за връщания и замени

На тази страница са изброени стъпките и условията по извършване на връщания и замени на стоки, закупени от онлайн магазин www.jk-crafts.com, собственост на Аливита ЕООД, с ЕИК 204190570 и адрес за кореспонденция: България, Столична община, гр. София, ж.к. Младост 1, бл. 72, ап. 119 home@jk-crafts.com и телефон +359878794701
Аливита ЕООД следва законоустановените стандарти за връщане и отказ на поръчка, установени от Комисията за защита на потребителите в България и описани в общите условия.
Всеки потребител има право да върне или замени стока закупена от www.jk-crafts.com в срок до 30 календарни дни
ЗАМЯНА НА АРТИКУЛ
1) ЗАЯВКА ЗА ЗАМЯНА
Ако желаете да замените артикул от Вашата доставена поръчка можете:
a) да попълните формата за замяна на продукт в сайта www.jk-crafts.com.
b) да изпратите е-mail с информация за поръчката и причината за замяна на продуктите.
c) да се свържете с наш сътрудник на посочения телефон.
2) РЕАЛИЗИРАНЕ НА ЗАМЯНАТА
Ако причината за замяната е наша грешка, ние ще поемем изцяло куриерските такси за получаването на заменения продукт, както и за изпращането на новия такъв. Задължително е продуктът да не е бил използван и да е със запазен търговски вид.
Ако причината за замяната е грешка в размера или грешка при селекцията на самия продукт, то клиентът е длъжен да заплати куриерските такси и да направи нова поръчка.
Веднага щом получим пратката от Вас и се уверим, че е запазен търговския вид на стоката ние ще изпратим към Вас новата пратка с желаните от Вас размери/продукти.
ВРЪЩАНЕ НА АРТИКУЛ
1) ЗАЯВКА ЗА ВРЪЩАНЕ
Използвайки нашата форма за обратна връзка в страница Контакти, трябва да опишете, че желаете да върнете даден артикул (или всички артикули) от поръчката, като попълните задължително:
  • номера на Вашата поръчка (ще го намерите в e-mail-а с потвърждение на поръчката или във Вашия профил, ако пазарувате като регистриран потребител)
  • причина за връщане
  • посочете, че желаете изцяло възстановяване на сумата от наша страна, ако не желаете замяна, важи само в случаите, когато грешката е наша, както е упоменато по-горе
2) ВРЪЩАНЕ НА СТОКА
Важно! В случай, че върнете пратка непосредствено след получаванети ѝ (в присъствието на куриер), то стойността на куриерските услуги и в двете посоки ще бъдат за Ваша сметка.
Клиентът може да върне продукти, закупени от www.jk-crafts.com до офис на Спиди в гр.София, на ул. Пирински проход №37, като уведоми предварително за това екипа на jk-crafts.com на е-mail home@jk-crafts.com или на телефон +359878794701
3) ВРЪЩАНЕ НА ПАРИ
Ако причината за връщане е грешка от страна на екипа на jk-crafts.com, възстановяването на сумата ще се състои в срок от 30 календарни дни, единствено след като получим обратно върнатата от Вас стока и в случай, че не желаете замяна на продуктите, и след предоставяне на информация за банкова сметка, по която да бъде преведена сумата.
4) ПОВРЕДЕНИ СТОКИ
При замяна или връщане на стоки закупени от www.jk-crafts.com трябва да се спазват следните изисквания:
Стоките да НЕ са с нарушена цялостна опаковка, както и да не са със скъсани или липсващи етикети и/или аксесоари;
Стоките да НЕ са подлагани на пране и/или химическа обработка, не трябва да са носени, гладени или със замърсявания.
Ако върнат от клиент артикул не отговаря на горните изисквания, www.jk-crafts.com запазва правото си да върне стоката на клиента без предупреждение!